Ikano Bostad köper in Optimizely Episerver DXC av ny partner

In Marketing Automation, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är aldrig fel att börja med att sälja in en gedigen förstudie. Efter att genomfört just en förstudie ska Nexer (Sigma) fått förtroendet att fortsätta samarbeta med Ikano Bostad för att ta fram en webblösning baserad på Optimizely Episerver DXC. Ikano Bank valde även Episerver DXC istället för sin tidigare Sitecore-miljö, i en uppmärksammad upphandling för 2,5 år sedan. Då var det Malmöpartnern KAN som iscensatte och stod bakom teknisk vid bytet till Episerver.

Numera Egmontägda digitalbyrån KAN har sedan dess passerat 100 medarbetare i och med övertagandet av Winston men fokuserat mer på digitala användarupplevelser, analys- och strategiarbete, konceptutveckling och UX-design än Optimizely-certifieringar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Movable Ink mobiliserar i Europa med välvilliga martech-partners, så handlas en lösning upp 2022

Men Nexer står i den kommande releasen även för all ny design och UX, berättar de för MKSE.com. Fokus ligger på kundupplevelse och modern funktionalitet.

”– Vi är glada över att ha fått fortsatt förtroende från Ikano Bostad. Genom sin nya webblösning kommer Ikano få bättre förutsättningar att fortsätta utveckla sin affär.”

Säger Tony Albinsson, Business Manager på Nexer.

”– Genom ett mycket bra samarbete har vi nu en bra grund för att skapa nästa nivå av kundupplevelse för Ikano Bostads webbesökare. Webbplatsen kommer att ge Ikano Bostad nya möjligheter till förbättrad kunddialog.”

Säger Peter Knapp, Business Manager på Nexer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Jula, Sitevision och Consid presenterar AI i intranät

Ikano Bostad har för 2,5 år sedan även berättat om sina AI och Marketing Automation-projekt genomförda tillsammans med One Marketing i Köpenhamn.