Ikano satsar på Episerver plattform, överger Sitecore CX

In E-handel, Episerver, Episerver Commerce, Microsoft .NET, Nyheter, Teknik by Martin Edenström

Sveriges ledande Marketing Automation Event äger rum 13/11 i Stockholm.
Anmäl dig till MA Day med 1000:- SEK rabatt. Kod: “VIP-MKSE”.
Update: Det är en fortsatt dragkamp om de svenska referenserna. Det är det givetvis extra skönt att vinna tillbaka ett kundkonto eller ta ett från den största lokala konkurrenten. Det verkar Episerver tycka när de pratar om att de vunnit det nya uppdraget för Ikano Group i Luxemburg på en Episerver i DXC molnet. Den ska enbart användas till det nya globala intranätet.

Fler artiklar om ämnet:  Zlatan A-Z.com på Episerver Commerce stängs ned efter 24 månader, förluster på 210 Mkr

Ikano byter däremot standardvalet delar av koncernen gjort tidigare, med att använda Sitecore CX för content och kundupplevelse. Det är den tekniska lösning som har styrt t ex Ikano Banks webb de senaste åren.

I den nya e-handelsaffären kan Episerver haft draghjälp av det tidigare CMS-arbete på plattformen som utförts för fastighetsbolaget Ikano Bostad. Då tillsammans med partnern och byrån KAN. Det projektet ska även rört vissa integrationer med SharePoint för att bygga Ikano Bostads Episerver-intranät. I en intervju med MKSE.com nyligen pratade Jenny Dynesius om Ikano Bostads behov och krav på en kommande, AI-berikad Marketing Automation plattform. En shortlist Episerver troligtvis vill vara med på med tanke på den nyinsålda licensen och förnyade förtroendet som svitleverantör.

Fler artiklar om ämnet:  Efva Attling kastar om inom e-handeln efter bara två år

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.