Ikano satsar på Episerver plattform, överger Sitecore CX

In E-handel, Microsoft .NET, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sveriges ledande Marketing Automation Event äger rum 13/11 i Stockholm.
Anmäl dig till MA Day med 1000:- SEK rabatt. Kod: ”VIP-MKSE”.
Update: Det är en fortsatt dragkamp om de svenska referenserna. Det är det givetvis extra skönt att vinna tillbaka ett kundkonto eller ta ett från den största lokala konkurrenten. Det verkar Episerver tycka när de pratar om att de vunnit det nya uppdraget för Ikano Group i Luxemburg på en Episerver i DXC molnet. Den ska enbart användas till det nya globala intranätet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  KAN köper Dazy, nu 150 anställda. Fokus på CRM och MA

Ikano byter däremot standardvalet delar av koncernen gjort tidigare, med att använda Sitecore CX för content och kundupplevelse. Det är den tekniska lösning som har styrt t ex Ikano Banks webb de senaste åren.

I den nya e-handelsaffären kan Episerver haft draghjälp av det tidigare CMS-arbete på plattformen som utförts för fastighetsbolaget Ikano Bostad. Då tillsammans med partnern och byrån KAN. Det projektet ska även rört vissa integrationer med SharePoint för att bygga Ikano Bostads Episerver-intranät. I en intervju med MKSE.com nyligen pratade Jenny Dynesius om Ikano Bostads behov och krav på en kommande, AI-berikad Marketing Automation plattform. En shortlist Episerver troligtvis vill vara med på med tanke på den nyinsålda licensen och förnyade förtroendet som svitleverantör.