IKEA Swedwood väljer TYPO3 CMS av Pixelant

In HCL Commerce, IBM, TYPO3 by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Industrikoncern Swedwood Group inom IKEA har som  främsta uppgift att säkerställa produktionskapacitet för IKEA med sina sågverk, komponent- och produktionsenheter. Swedwood har nästan 50 produktionsenheter och kontor i 12 länder i tre världsdelar.

Robert Lindh berättar att nya sajten ska ha fått en ”ren design med en enkel navigationsstruktur” på TYPO3. Det gör Pixelant med en fadad bildvisare på startsidan, tre puffar för karriär och det gamla vanliga samt en enkel meny. Trist att inte ens imagemap-länka kontaktkartan dock.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stendahls och Awaves nya ägare köper upp flera byråer

IKEA själva har ett tungt och trist arv med alla CMS-val. Förutom en egenutvecklad e-handel finns ett även ”eget verktyg” (custom skrivet i Java) för hemsida och intranät (med delar av Java / Websphere och Interwoven). Designat 2009 av bl a Doberman och Gimlet. IKEA är även lemoon® CMS kunder via en utbildningsapplikation för IKEA Säljsystem samt EC Software kunder via en EC Book (publicering av printat material) installation. I USA verkar en Joomla! installation tidigare använts.

Leave a Comment