Imponerande iPhone-stöd för vBulletin och IP.Board

In Android, iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Forum-programvarorna har nästan gått om WordPress (tänker främst på ledande WPTouch men även IWPhone) med imponerande iPhone-anpassade skins och script. Ända sedan 2007 finns flera iPhone skins tillgängliga för de populäraste lösningarna som vBulletin, IP.Board och phpBB.

iPhone för vBulletin finns i flera utföranden. Det finns en App store app men Forumrunner.net. Tapatalk.coms lösning (finns i standard gratisversion) för iPhone och Android är inte dum. Vid besök på ett vBulletinforum uppmuntras besökaren via dialogruta till nedladdning av app’en istället ”This forum supports the iPhone with an App!” (dock en aning irriterande om besökaren verkligen inte vill ha appen).

Men för de som ej väljer detta kan Tapatalk.com-script styra att formattera forumlösningen om till en iPhone-hanterbar lösning. Se bild.

Komplett med inloggning, trådstruktur och allt. Mycket snyggt och fungerar riktigt bra. Den första delen av denna setup går bl a att skåda hos svenska iPhoneinfo.se/forum.

Även för IP.Board finns en officiell App store app med tillhörande script som ger liknande, trevliga iPhone-variant lösningar.

Det är förståeligt att detta område utvecklats snabbt, de på flera sätt trådade, detaljrika forumen med små typsnitt och java-script är svårnavigerande på mobila enheter och kräver zoomande fram och tillbaka på flera olika ledder för att kunna tolkas.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Imponerande iPhone-stöd för vBulletin och IP.Board | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Pingback: HTML5 iPhone-bokmärkesuppmaning från Expressen.se

Leave a Comment