Infobaleen tar in 18 Mkr, Accenture Kaplan VD tar över

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Martech, Nyheter, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Infobaleen från Umeå och Johan Lilljebjörn berättar de just stängt en ny investeringsrunda och tar idag in ca 18 Mkr för att accelerera sin tillväxtresa med målet att bli en ledande AI-plattform i Norden och Europa inom e-handel och retail. Det är Spintop Ventures som kliver in tillsammans med befintliga investeraren Fort Knox. Klart är även en helt ny, namnkunnig ledningen med Linda Hellström som ny VD Infobaleen och Anna Sundin som ny Chief Customer Officer. Båda ska ha en bakgrund i CRM-firman Kaplan som såldes till Accenture för några år sedan.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Infobaleen jobbar idag med partners som Centra, Avensia, Voyado och Rule samt har kunder såsom Maya Delorez, Caia, Byggmax, Nordic Nest, NetonNet, Rusta m.fl.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture gör miljard-statement mot Adobe tillsammans med Sitecore

Många partners har lite svårt att uttala ”Infobaleen” korrekt, får se om den nya ledningen väljer att adressera det sina första dagar.