Innovativ simulering i storreleasen Adobe AEM 6.0

In Adobe AEM, CXM, Nyheter, Online Marketing, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Under en preview i veckan har Adobe visat upp några av nyheterna de jobbat på i årets stora uppdatering av Adobe AEM och speciellt webbhanteringssektionerna i WEM-delen. Den kallas ”most comprehensive verison ever”, nya Experience Manager 6.

Några grundområden Adobes gamla CQ5-gäng anpassat sig efter och byggt nya funktioner för är:

  • App hantering med bättre intern dellansering (”stage” miljö motsvarighet även för appar)
  • Bättre inbyggd Asset relationshantering och multipagehantering á la PIM direkt i v6.0.
  • Bättre och omskriven formulärhantering som ska klara av avbryten ifyllnad av formulär och låta användare fortsätta senare.
  • Bättre Adobe Campaign hantering
  • Vidare finns bättre stöd för kontroll av innehåll ifrån en integrerad Hybis och Elastic Path e-handel.
    0Mkr
    lockar Adobe partners med att ett projekt 2015 är värt i snitt

Profile/persona hanteringen har byggts ut med ett innovativt stöd för att i realtid simulera en användare med dennes varukorgs-, rabattkod, kundbetyg etc. samt personaliserings/marketing automation inställningar. Så precis vilken upplevelse en viss kund får går att se med olika scenarios. Helt rätt då det i alla webbupplevelseprojekt börjar bli svårt att faktiskt se vad en av alla snabbt hundratals varianter och inställningar för en viss användartyp faktiskt ger för resultat.

Adobe 6 Simuleringsläge

I övrigt är gränssnittet sig relativt likt. Adobe är även stolta att sälj/besöksanalys kan tas in för att sortera fram sidor och innehåll, men det känns inte som något revolutionerande.

Det handlar vidare en del om säkerhet och licenshantering. XSS ska inte vara ett problem överhuvudtaget t.v. frameworkuppdateringar, hävdar Adobe. Dessutom finns speciellt stöd för att söka upp bilder vars licensdatum gått ut och se till att ta bort dem för att agera laglydigt.

Det var även intressant att exempel design tagits från Themeforest.net. En populär samlingssajt som inte annars ofta förknippas med Adobe AEM teman och material men främst WordPress. Men det kanske är på gång att ändras?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fyra ledare i nya Forrester Wave Commerce Solutions B2B 2024, Oracle eliminerade

Kommentarer

  1. Bildhanteringen i Adobe AEM syns även i ambitionen att köpa bildportalen Fotolia som har royaltyfria bilder, genrebilder och videos för 5,9 miljarder.

Leave a Comment