Interaktiva mail senaste innovationen från Salesforce Marketing Cloud, Google erbjuder stödet

In Marketing Automation, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nu har interaktiv e-post kommit som ett stöd till Salesforce Markting Automation också. I ett utskick från CRM-jätten under onsdagen meddelas att den senaste innovationen att adderas för marknadsförare som hemmajobbar med olika typer av massutskick i Salesforce Marketing Cloud med e-post är interaktivt e-postinnehåll.

För två år år sedan gav PWA/AMP-förespråkande konkurrenten Google sin syn på dynamiskt, interaktivt e-postinnehåll. De uppdaterades året efter i samband med några AMP-tillägg som presenterades anpassade för bolagets kronjuvel (och starkt innovationsdrivande produkt inom nischen) Gmail. Sedan dess har tillägget förfinats ytterligare tillsammans med partners som Pinterest (se exempel i animationen nedan).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  QNTM köper upp eget CDP-bolag

gmail_Pinterest.gif

De typiska exemplen som Salesforce anger för dynamiskt, interaktivt innehåll som fungerar ska vara t ex bildgallerier och reviews direkt i epost. Stödet ska delvis finnas för allt från Outlook for Desktop, Gmail Web samt Apple Mail. Men det gäller att användaren sitter på rätt typ av läsare för sin epost för att få ta del av innehållet som det är menat att se ut.