Interflora släpper ny sajt på Episerver Commerce, inspirerade av Blomsterlandet och Plantagen

In Nyheter, E-handel, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Interflora har börjat att skala ut sig egna, tre år gamla Episerver Commerce Digital Experience Cloud molnsetup levererad av Xlent. Nu släpps Gröna Flora, som är en subsajt, med re-direct direkt till vanliga domänen (och licensen) för att sälja krukväxter, snittblommor och växter som passar bra i hemmet.

” – Vi ser en väldig potential i egenkonsumtion. Under den omtumlande coronapandemin har det blivit ännu tydligare att konsumenten satsar mer på sitt hem.”

Berättar Nina Lindvall, VD för Interflora, i samband med e-handelslanseringen. Sajten är försedd med Google Optimize 360 och Klarna samt Swish-checkout. Det finns även NETS-kortbetalning.

Vi har mer på samma ämne:  PRV väljer Consid i ny 50 Mkr affär

Satsningen kan ses som en respons på de framgångar som konkurrenter inom plantage/växter som Blomsterlandet upplevt. De har under Corona-tider berättat om nya satsningar på PIM/e-handel tillsammans med partnern Consid som fallit väldigt väl ut. Även Plantagen, som senaste två åren haft både Adobe Magento 2 e-handel, Shopify gratis-digital “pop up-butik” för att sedan landa på en Salesforce Commerce Cloud med InRiver PIM ska upplevt säljframgångar då kunderna ser över hemmen just nu.