Blomsterlandet köper in intranät och Inriver Cloud PIM av Consid

In Intranät, Nyheter, PIM, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Efter att Blomsterlandet gav Consid förtroendet att bygga ett nytt intranät som skulle bidra till bättre kommunikation mellan bolagets medarbetare. kontor och butiker fick IT-företaget även i uppdrag att implementera InRiver PIM som Blomsterlandets nya PIM med runt 30 000 – 40 000 artiklar i sortimentet.

”– Lösningen som använts är byggd på InRiver Cloud. Vi utformade lösningen genom att sätta upp olika produkter och varianter för att den skulle passa just Blomsterlandet. Flödet vi satte upp blev i ordningen produktägare, produktspecialist, copywriter, bildhantering och till sist utkanalerna. Målet var helt enkelt att göra det hela lättförståeligt och effektivt.”

Säger projektteamet på Blomsterlandet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Region Östergötland släpper nytt, satsar på regionala utvecklingsfrågor

Blomsterlandet hade sedan en längre tid tillbaka arbetat på ungefär samma sätt med sitt affärssystem och sina artiklar. De var därför måna om att övergången till att arbeta med den nya (digitala) strategin skulle genomföras så smidigt som möjligt. Resultatet blev ett nytt arbetssätt och en ny plattform som Blomsterlandet med bättre struktur med bättre kontroll över all produktdata. Processer och roller är nu också tydligare vilket ska synas i effektiviteten i det dagliga arbetet inom verksamheten.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Spendrups handlar upp ny byrå och ny B2B e-handelsplattform

Blomsterlandet släppte även ny e-handel med integrationshub på Episerver Commerce så sent som i mars. Den demonstrerades på DCongress.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss