Internationell SAP-partner vill åt svenska headless commerce, CDP och CX projekt

In CDP, DMP, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Omkring 22 år gamla, tyska och nästan uteslutande SAP-fokuserade KPS gör en del försök att ta större svensk mark i juni. Detta med både föreläsningar, marknadsföring och inom lokal rekrytering.

Bolaget har sedan 2016 köpt upp såväl danska som flera andra SAP-partners i norra Europa. Och SAP S/4HANA etc. är fortsatt stort i Sverige, trots denna lilla ”hicka” på börsen 2021 som ledde till en hel del ledningsomkastningar och omorganisation. Men affärssystemet är fortfarande dominant och betydande i flera namnkunniga svenska beställarkretsar.

I en ny kampanj berättar KPS om nya nordiska aktiva kunder som slipningsaktören Mirka (annars en Episerver och Optimizely CMS kund) och som de, utöver SAP-konsultation, även 2022 utfört CRO/UX, Loyalty, ME Automation, CME och Customer Data Profile-projekt för.

Ett hybrid team från KPS ska börjat arbetet genom att re-designa Mirkas B2B-kundportal och skapat en ny omnichannelupplevelse för att nå ut till fler och nya kundgrupper. En SAP Commerce Cloud ”Spartacus headless” storefront-application ska använts i projektet som sjösattes på sex månader och som ska konkurrera med Optimizely CMS närvaron.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Delar av Office Management blir Joyweek, tar in G-W Studios som ny byrå och väljer Optimizely