Intracto Group köper upp svenska Stendahls för 100 Mkr initialt, bygger 1500 man stor ”framtidsbyrå”

In Microsoft .NET, Nyheter, Online Marketing, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Intracto Group, en grupp byråer för digitala tjänster i Benelux och Norden med 1500 anställda köper upp hela svenska Stendahls. Stendahls ledning kallar tajmingen för ”affären” perfekt för att kunna möta byråns ambition att fortsätta växa.

Intracto Group har ambitionen att bygga en paneuropeisk byrågrupp med spetskompetens inom strategi, kreativ konceptutveckling, servicedesign, webb och e-handel med lokal närvaro på alla marknader. Intracto har sedan tidigare ett med Stendahls delat intresse i plattformar som Sitecore och Umbraco. I höstas köpte de upp holländska We are you med 400 anställda.

Stendahls, med 120 medarbetare och bas i Göteborg har tidigare varit en av Sveriges största oberoende kommunikationsbyråer. Intracto jobbar med strategi, teknik, marknadsföring, innehåll och kreativa lösningar. Enligt Resume ska sju delägarna fått omkring 14 Mkr vardera i det första steget. Ytterligare en okänd summa återinvesterades sedan i Intracto som i sin tur köpte samtliga aktier i Stendahls. Den totala köpesumman i det första steget landar alltså på omkring 100 Mkr.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stendahls och Awaves nya ägare köper upp flera byråer

Med införlivandet av Stendahls i gruppen tar Intracto det första steget utanför Benelux in på den skandinaviska marknaden. Delägarna i Stendahls blir genom ”affären” delägare i projektet Intracto Group som drivs av grundaren och CEO Pieter Janssens vision att bygga ”framtidens byrå”.

I samarbete med storägaren – den internationella PE-firman Waterland Private Equity Investments – har Intracto Group för avsikt att förvärva fler spetsbyrårer inom olika discipliner och/eller ledande end-to-end byråer på olika marknader i Europa. Gruppen består före förvärvet av 20 byråer med totalt över 1 375 medarbetare på totalt nio olika platser i Belgien och Nederländerna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Storyblok delade just ut miljoner i cash till svenska teknikpartners, ny co-Creative 16 Mkr fond

Stendahls är Sveriges äldsta reklambyrå och har de senaste åren fördubblat både personalstyrkan (cirka 120 idag) och byråintäkten. Kunder inkluderar Volvo, Sandvik, Husqvarna, Polestar, Bowers & Wilkins och Mölnlycke.