Jamf Apple Enterprise Management köper bolag inom säkerhet

In ERP/ECM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Jamf, ledande inom Apple Enterprise Management och MDM, har slutfört förvärvet av den mobila cybersäkerhetsexperten ZecOps. Jama och bolagets Sverige-ansvarige Peo Strindlund berättar i ett uttalande att de genom uppköpet vill förstärka sin existerande Apple BYOD-säkerhetslösning med en produktportfölj inom området ”upptäckt/respons” för iOS.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

ZecOps i sin tur hoppas att Jamf som ägare ska bidra med funktioner till egna plattformen som hjälper till att adressera den växande trenden med riktade mobila attacker. Jamf erbjuder redan idag hantering och mobila säkerhetslösningar för iOS-enheter, men får nu tillgång till djupare insikter i samband med potentiella säkerhetsincidenter. Säkerhetsutmaningar som ibland kräver fysisk tillgång till enheten – vilket varit särskilt utmanande när det handlar om distansarbete.