Jämnare i toppen av Web Service Award, alla årets nomineringar

In E-handel, Intranät, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Pierre Du Rietz berättar för MKSE.com om att de just släppt listan över vilka årets nominerade till Web Service Award 2017 är. Web Service Award har sedan år 2000 undersökt vilka sajter svenskarna är allra nöjdast med. En expertjury använder besökarnas omdömen för att utse Sveriges bästa webbplatser. "- I år ser vi att mobilanpassningen verkligen har slagit igenom, alla nominerade webbplatser är mobilanpassade. Vi ser också att webbplatserna har utvecklats och blivit allt bättre. Det...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Synd att ni inte tar med mer om Joomla här. Det finns you fler experter på
  publiseringssytem och t ex CMS Critics som är en ansedd analytiker av olika
  betrodda CMS system har valt Joomla som Best Free CMS 2016 https://www.cmscritic.com/awards/
  i världen i denna kategori. Varken WordPress eller Drupal har vunnit något pris
  i denna kategori eller i någon kategori .
  Så det är bra att det finns många olika värderingar och kunskap om dessa system
  utan ett bara tyckande från kommersiella sponsorer…

 2. WSA grundar sig på vad användarna tycker om Webbplatser/Intranät.
  Dvs Företaget måste göra en undersökning och användarna/besökarna tycker till.
  Om inga Joomlakunder gör undersökningar eller deras användare inte är tillräckligt nöjda, så blir de inte nominerade.

 3. Hej Olle. Två saker – det inger inte trovärdighet att kommentera varenda artikel med synpunkter om en och samma produkt.
  Det andra, Mike Johnssons enmannaprojekt CMSCritic har utsett Joomla till bästa ”gratis” CMS. I den blytunga konkurrensen av October, ProcessWire, Pagekit och Grav CMS (någon som hört talas om någon av dessa?). https://www.cmscritic.com/announcing-the-2015-winner-for-best-free-cms/
  För din information, Mike livnär sig på att ta en slant för att resa runt och ”utvärdera” CMS som Hippo. Läs mer här: https://www.cmscritic.com/interview-with-hippo-cms-co-founders/ Och Joomla.

 4. Fel Martin. Joomla skulle aldrig muta och betala någon för att skriva positivt för att ”utvärdera” sin programvara för den ägs och drivs av en gemensam ägd stiftelse http://opensourcematters.org/ då det inte finns något ekonomiskt incitament för enskilda att sälja Joomla i framtiden jämförelse till ex privatägda Drupal och WordPress. De kan säljas eller annat upplägg som gratis/”free”? GPL MySQL gjorde då det hamnade hos Oracle I slutändan.

  Jag skulle vilja säja att det är precis också det du gör när du hela tiden när du skriver positivt om vissa CMS (Drupal/WordPress…) under alla år men har varit negativ mot Joomla av någon anledning. Att det var några puckon I Sverige som provade Joomla I början och inte visste vad det gjorde är ju inte Joomlas fel. Joomla är en säker och flexibel webbpubliseringsplattform.

  Så Mike och du gör väl samma sak det är väl det som är själva poängen i era respektive subjektiva bedömningar gällande trovärdighet och kunskap. Ni båda favoriserar vissa CMS och det är inte trovärdigt när man t ex försöker vara negativ mot Mike samt Joomla som ändå är vinnare av bästa fria CMS i den bedömningen. Det är ju fakta och att t ex inte Drupal eller WordPress vann något pris av CMS critics award det är ju också fakta.

  Det visar ju bara för läsarna hur saker kan hanteras där andra har kontroll över sakfrågorna.

 5. Det är mycket intressant att du anser undertecknad som medvetet positiv gentemot Drupal. Tror en hel del läsare har andra synpunkter där. Eller Sitecore för delen. Eller Episerver.
  Men vänta! Sedan är jag plötsligt positiv! Även mot Joomla! (se: https://www.mkse.com/2016/06/22/nastan-alla-bilmarken-har-digitaliserats-peugeot-se-gor-annorlunda-val )

  ..kan det kanske handla om att det är >lanseringenprodukten< jag pratar om? Och att det finns färre professionella individer som behärskar Joomla! i Sverige gör det nog svårare att nå många bra lanseringar, och därmed "positiva" artiklar.

  Dessutom tror jag nyss nämnda personer skulle ha synpunkter på Drupal Associations syfte och roll.

Leave a Comment