Klarna digitaliserar marknadsavdelningen inhouse med experter inom varje disciplin

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Här återfinns alla nyheter hur svenska företag valt att jobba med Innovation och Prototyping
Se MKSE.com’s uppdaterade lista. Klicka här
Allt fler väljer att bryta interna silos och dra nytta av företagskännedom och nischkompetens inhouse genom att anställa experter inom olika områden aktuella för digitalisering. Så även Klarna och CMO David Sandström, visar det sig i en ny intervju. Klarna har satsat på att rekrytera och träna upp egna anställda inhouse, men är noggranna med att inte försöka bygga en ”egen inhouse-byrå” inom företaget. Till Dagensmedia säger David:

”– Jag tror att när många pratar inhouse pratar de om att bygga en byrå och allt runtomkring. Det tror jag är dömt att misslyckas. Det man måste ha är nyckelkompetens inhouse – och det har jag försökt skaffa när jag har rekryterar och byggt mitt team .. Vi har den bästa kompetensen inhouse.”

Klarna hade fördelen av att de redan var en snabbrörlig, digital aktör med många av kompetenserna redan anställda. Eller på väg in genom ett större antal jobbsökande.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tombolahjul, egna valutor, beslutsstress och röststyrd MR-design - E-handelsinnovation 2023 via Kina

Alternativet är att utnyttja expertkonsulter och Curamandos och Odysseys modell, som numera även WGP och Jajja intresserar sig för, vilket innebär att ta in samspelta ”team” inom roller som Marketing Automation, CMS, CRM, SEM, SEO och analys som axklar samma ansvar under ett eller flera kvartal. Så att kunden få upp sin marknadsavdelning på banan snabbare än genom egen rekrytering.

En undersökning visade nyligen att fler än en tredjedel av alla reklambyråer kan bli tvungna att ”sälja timmar” till kund för att överleva i förändringen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Matomo-konsulter och SEO-byråer vädrar morgonluft i GA4-switchen

Klarna ska utöver digital marknadsföring även tagit in experter inom PR och design inhouse.

Vill ni se alla Digitala Labb som byggts av olika byråer och IT-konsulter runt om i Sverige?

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.