Klarna släpper Smoooth e-handel, tar hjälp av GEP Communication Group

In Nyheter, Open source PHP, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är en hög press att skapa en smidig, personaliserad, intelligent och så klart ”smoooth” e-handelsupplevelse när Klarna börja sälja egna varor. Det är morgonrockarna, guldjordnötssmöret och en uppblåsbar rutschkana för 26 000 SEK i ”Smoooth kollektionen” som från och med idag går att addera till en varukorg.

Lustigt är att uppdraget helt outsourcades, trots ett omtalat marketing och martech inhouse-fokus på Klarna. För att inte tala om de antagligen över 1000 egna utvecklarna inom aktuella discipliner som frontendkod, e-handel, java och PHP. Samt som sitter på 7+ års kunskap inom plattformar som Drupal och Salesforce. Klarna har runt 2000 egna anställda och en stor del av dessa utgörs av IT-kunnig personal.

Vi har mer på samma ämne:  Svenska företag som lyckats med transformationen till autonoma, agila produktteam

GEP Communication Group har lagt sin egna, bakgrundstunga, e-handelsvariant på lösningen. Kassaintegrationen är däremot så pass smidig som man hoppas. En-klicks och med frakten inkluderad. Lösningen är skriven i Next.js (framework för React.js), Node.js och återfinns driftad i Amazon AWS.

GEP Communication Group har även byggt design- och e-handelslösningar åt Kalles Kaviar, Pripps Blå, Absolut Elyx, Maria Casino, Scania, Wärtsilä, Jays, Unibet och Systembolaget.

GEP Communication Group har 40 anställda, omsätter runt 150 Mkr med kontor i Stockholm. De utvecklar främst vid verksamheterna i Moskva och Shenzhen, Kina.

Vi har mer på samma ämne:  Klarna köper svenskt bolag inom social shopping, tittar på lojalitetsprogram och jämförelser

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss