Klarna tar första stegen mot ”Superapp”, bygger in Pricerunner och Apprl

In Check out/Kassasystem, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under dagens Klarna Spotlight var det inte en nyhet som avtäcktes men hela tre stycken. Med flera rätt omfattande ”smånyheter”, per större nyhet. Delvis med hjälp av de bolagsförvärv som Klarna gjort det senaste året, som svenska Apprl 2021 och 9 mdr förvärvet Pricerunner som kort efter följde därpå. Klarna har främst under 2021 köpt upp Dreams Securities, Zorro Cash, Inspirock Inc, Apprl, Piggy, Toplooks, Stocard, Hero och Pricerunner.

Klarna visar först upp ett tillägg till egna appen där t ex prisjämförelser från Pricerunner dyker upp och lite ”auto-magiskt” föreslår den billigaste produkten från en feed som föredragen till sin användare.

Vilka svenska bolagsledningar har redan spenderat för mycket pengar på metaverse och mindre taktiska digitalbeslut? Leta i MKSE.com innovation tech nyhetskategori. Öppen gratis under en begränsad period.

Därefter introduceras nästa nyhet. Appen kan numera med automatik ge sig ut på jakt efter gällande, ej inaktuella och mest lämpliga rabattkoderna för en speciell vara och för en speciell kund. Dessa ”testas” fram baserat på vald produkt och går att direkt aktivera inför betalning av samma vara.

Det har även dykt upp en mängd klipp/filmbaserat och t ex liveshopping-liknande innehåll i egna appen, eller ”superappen” som vi kanske ska börja kalla den. Egna Tiktok-liknande klipp och live-shopping feeds i Klarna-appen är så klart klickbara och går direkt att köpa i appen. Lady Gaga och Haus Labs By Lady Gaga är med från start med kurerat innehåll.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tombolahjul, egna valutor, beslutsstress och röststyrd MR-design - E-handelsinnovation 2023 via Kina

För säljande företag på appen kommer även det sista tillägget. Uppköpta bolaget Apprl har blivit en ny typ av kreativ skaparplattform för innehållsägare som vill komma i kontakt med t ex nano-, micro- eller mini-influencers på olika plattformar. Snarlikt svenska Collabs. De kan där direkt komma i kontakt med en influencer och förse denna med sina varor mot att personen skriver om och sprider ordet om företaget. Alla typer av ersättningar och rabatter kring dialogen sköts så klart via Klarna och appen.

De sista nyheterna från dagen är Klarna CO2 Emissions samt Klarna Tracker Donations som är nya tillägg i den mycket omfattande appen. Som ändå landar på 220 MB i Appstore.