Knepiga CMS-termer #13: CSS sprites

In Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

CSS sprites är ett modernt sätt att reducera antalet av HTTP förfrågningar och hantera bilder som content i t ex CMS-projekt. En sprite är en enda stor, delvis dold bild. Tekniken härstammar från den välanvända CSS tekniken att låta grafik, t ex en knapp, skifta med samma bilds bakgrundsposition. CSS Sprites är en typ av utökning av den CSS-tekniken. Istället för att bara jobba med två eller tre bilder för samma objekt kombinerar CSS-sprites ett oändligt...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Leave a Comment