Knowit-avhoppare startar fjärde Amazon-byrå

In Amazon, Check out/Kassasystem, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Commerce 8 är den senaste, och därmed fjärde, aktiva Amazon-byrån som startat upp i Sverige de senaste 6 månaderna. Verksamheten ska fokusera på att hjälpa nordiska bolag att växa på Amazon. Ambitionen är att bli den ledande konsulten i Norden säger grundarna Patrik Nygård, Anssi Peltokangas i Sverige samt Janne Tuominiemi och Jussi Lystimäki i Finland. Grundarna har en bakgrund i Knowit, Schibsted samt Marketing Clinic.

Amazons kommande intåg i Norden berör de svenska e-handlarna:

”– Det exakta lanseringsdatumet [av Amazon Sverige] har inte så stor betydelse – det som däremot har, är hur man reagerar när de väl är aktiva i Norden. Det viktiga är hur man kan använda Amazon som sin försäljningskanal. Detta räcker däremot inte om man vill uppnå en äkta konkurrensfördel. Förändringen i marknaden kommer att vara så pass stor att de flesta måste anpassa sin verksamhet för att nå maximal nytta i sin vardag”.

Säger Anssi Peltokangas till Resumé. Commerce 8 kommer utnyttja Amazon för att hjälpa nordiska varumärken att nå ut till internationella online-kunder. Vid sidan av Amazon kommer de även att hjälpa e-handlare som vill nå via Alibaba och Rakuten.