Knowit-avhoppare startar fjärde Amazon-byrå

In Amazon, Check out/Kassasystem, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Commerce 8 är den senaste, och därmed fjärde, aktiva Amazon-byrån som startat upp i Sverige de senaste 6 månaderna. Verksamheten ska fokusera på att hjälpa nordiska bolag att växa på Amazon. Ambitionen är att bli den ledande konsulten i Norden säger grundarna Patrik Nygård, Anssi Peltokangas i Sverige samt Janne Tuominiemi och Jussi Lystimäki i Finland. Grundarna har en bakgrund i Knowit, Schibsted samt Marketing Clinic.

Amazons kommande intåg i Norden berör de svenska e-handlarna:

”– Det exakta lanseringsdatumet [av Amazon Sverige] har inte så stor betydelse – det som däremot har, är hur man reagerar när de väl är aktiva i Norden. Det viktiga är hur man kan använda Amazon som sin försäljningskanal. Detta räcker däremot inte om man vill uppnå en äkta konkurrensfördel. Förändringen i marknaden kommer att vara så pass stor att de flesta måste anpassa sin verksamhet för att nå maximal nytta i sin vardag”.

Säger Anssi Peltokangas till Resumé. Commerce 8 kommer utnyttja Amazon för att hjälpa nordiska varumärken att nå ut till internationella online-kunder. Vid sidan av Amazon kommer de även att hjälpa e-handlare som vill nå via Alibaba och Rakuten.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Knowit lanserar påkostad e-handelskonkurrent till Avensia, Columbus, Omniarch och Impact

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss