Kode With Klossy, supermodellen rätt person att få barn lära sig programmera JavaScript och Ruby

In CXM, Javascriptramverk, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ni vet alla initiativ som just nu cirkulerar med IT- och konsultföretag försöker få fler unga och jobbsökande att lära sig programmera? Som Kodcentrum, Hello World! och Unga Programmerare?

Det började den Trump-ingifta Victoria Secret-supermodellen Karlie Kloss med redan för tre år sedan. Hon är gift med Joshua Kushner, bror till Donald Trumps svärson och står bakom Kode With Klossy som är inne på sitt fjärde år. Med ständigt ökade sponsringsbidrag.

Det är enbart tjejer som får delta, och de måste vara mellan 13 till 18 år gamla. I senaste versionen hölls hela 50 ”coding camps” i 25 amerikanska städer, där ska hela 1000 små tjejer lärt sig koda. Runt 1/4 av alla programmerare i USA idag är tjejer.

Vi har mer på samma ämne:  Vistaprint vill bli CMS-leverantör i nytt samarbete med Wix, 17m användare

Och trots att det är super-enkla CMS:et Wix som just nu sponsrar Kode With Klossy (även med en återanvänd Superbowl 2019 reklam) är det riktiga programmeringsspråk de deltagande eleverna får lära sig. Supermodellens kodskola lär ut Ruby, JavaScript, HTML, CSS och Swift (vilket även är efternamnet på Karlie Kloss bästa vän och superkändis).