Komplett använder IBM Commerce och Informatica PIM då de bygger Marked matplattformen

In Check out/Kassasystem, E-handel, HCL Commerce, Nyheter, PIM by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Komplett Group vill som många andra göra en Amazon. Använda infrastruktur och annat de är bra på inom t ex e-handel och testa det inom nya områden. Nu har portarna slagits upp för digital matförsäljning. Moderlandet Norge är först ut för affären marked.no men Sverige kan stå på tur om testet faller väl ut.

Svenska Fiwe har tillsammans med några andra konsulter fått leverera den digitala plattformen. som helt och hållet är baserad på marknadsledande teknologier och standardplattformar.

Komplett hoppas att förändra matvaruköpsbeteendet i Norge med satsningen. Oslo är först ut. En miljon potentiella kunder blir första gruppen. Sedan 3,5 miljoner potentiella personer. Det går att boka 3000 varor inledningsvis.

Utöver IBM WebSphere Commerce används Informatica MDM Product 360 som PIM-system för produktdata, Rich Relevance används för personalisering och listning, Bazaar Voice för produktomdömen, Here för karttjänster och DigitalRiver för betalningar. Integrationer till ERP system har skett via IBMs Integration Bus och SAP PI.

” – Lanseringen av marked.no ligger helt rätt i tiden. Med tillgängligheten i form av smarta telefoner, läsplattor etc. ges helt nya möjligheter att utveckla upplevelser som attraherar vardagskonsumenter till att handla mer mat på nätet. Jag är oerhört glad för att vår projektgrupp lyckats med att lansera lösningen inom korta tidsramar och att såväl vår koncernledning som våra ägare fullt ut står bakom vår omfattande satsning”

Säger Kompletts CIO/utvecklingsdirektör Jostein Tuhus Sörli.

 

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce vill köpa PIM-klassiker för 110 mdr SEK

Leave a Comment