Kraftigt ökad svensk efterfrågan av RPA robotisering, Blue Prism tar in 1,2 mdr

In AI, Machine Learning, Botar, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Inte bara ALMI har köpt in nya RPA lösningar. Enligt Blue Prisms svenska Nordenchef Robert Ekström har efterfrågan på RPA-tjänster i samband med COVID-19-utbrottet ökat kraftigt över hela landet.

Det ska även legat bakom att Blue Prism nyligen tog in över en miljard svenska kronor för att kunna möta den ökade efterfrågan. Pengarna ska användas till att utmana bolag som Kofax, UIPath och Automation Anywhere på de nordiska marknaderna.

Pengarna ska användas för att göra investeringar i sin intelligenta automatiseringssvit samt för att se till att öka och skydda Blue Prisms balansräkning. Företagets kundlista ska ökat med 73 procent 2019 till totalt numera 1677 globala företagskonton.

Vi har mer på samma ämne:  Inom digital transformation är Metaverse viktigare än kulturell förändring, säger ny undersökning

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss