1000 procent fler efterfrågade ALMI Företagspartner efter Covid-19, ny UIPath RPA robot avlastar

In AI, ChatGPT, Machine Learning, API, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Trycket på ALMIs verksamhet i Sverige ska ha ökat med närmare 1000 procent de första dagarna under Covid-19, berättar bolagets Digital Transformation-ansvarige Marcus Liu. Det ställde höga, nya krav på ökad och förbättrad handläggning, ökade konverteringsgrader, ökade volymer av leveranser till kund samt generellt snabba ökad automatisering och effektivisering.

Tidigare ska stora delar av ALMI Företagspartner kundprocesser varit spridda över fler olika system och organisationen hade tagit de första stegen med att synkroniserar flera olika system. Erfarenheten var att integrationsmotorer och olika API: anrop snabbt blir större projekt med olika beroenden. Därför valdes  en pilot med UIPath RPA ut som en snabbare och inte allt för dyr lösning. Första piloten blev produkten Albot, som kallas Almis första digitala medarbetare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Einride gör om efter kapitalvändan, satsar på Contentful headless

Från val av leverantör och system ska det tagit runt 34 dagar fram till lansering. AI-projektet kallas intensivt och ska bottnat i en processkartläggning med berörda delar av organisationen. Den nya Albot ska via skript härma ALMIs rådgivares beteende. Via RPA har Albot har egna användarnamn och konton till våra olika affärssystem som används för att spindla beteendet. Någon som tidigare tog 20 min görs nu på 35-45 sekunder av Albot.

Målet är att ALMI ska slippa den initiala administrationen av vår produkten Brygglån som tagits fram som en åtgärd för att möta följderna av covid-19. Under dryga tre månader har ALMI fått in nästa lika många Brygglåneansökningar som vi totalt får på alla lån under ett helår. Enligt en initial uppskattning ska ALMI spara 1000-tals timmar på att automatisera de initiala flödena.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid tar över digitala kanaler och Sitevision hos fackförbundet

ALMI har även en imbox.io chatt, delvis automatiserad på egna almi.se. Som är en Episerver webb byggd av Forefront, Steria och Acando/Itch/Daytona genom åren. De ska även jobbat med Cloudrepublic på sistone.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss