Krisbolaget köper svensk martech aktör

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Efter att titulerats Englands ”nya konkurs-Unicorn” efter t ex Powa har Ve Interactive med ny, dansk ledning hittat tillbaka.
I slutet av 2017 berättade bolaget att de skulle återvända till svarta siffror och så må nu skett, det finns hur som helst kapital att ta över skånska Divvit ”Machine Learning Marketing Attribution” med nio anställda och 350 kunder.

Den beteendeanalyserande tekniken ska användas för att låta Ves användare förstå när en kund är redo att köpa en vara online. Bolagets första uppköp i sin nya regi. Även om förvärvet kan ha kommit billigt. Divvit AB med VD David Linell har omsatt runt 2,8 Mkr och gått back med -4,6 Mkr det senaste året. Och det har varit röda siffror i tre års tid.

Ve, numera formellt Ve Global, säger sig ha 4000 kunder över världen och har bantat förra årets totalt 500 anställda till att i januari 2019 sysselsätta 385 personer.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss