Kristdemokraterna.se – Gammal SiteCore, täcks upp av Blogger

In Intranät, Microsoft .NET, Nyheter, Offentlig sektor, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Inför riksdagsvalet 2010 har MKSE.com tittat närmare på partiernas mest värdefulla kanal: Deras webbplats. Partiernas profilerande, interagerande och ekonomiskt viktiga (det är här bidragen kommer in) ingång till medborgarnas val i september. I sina nuvarande former har MKSE.com stött på både möjligheter och utmaningar.

Det ska även tilläggas att många webb/CMS-projekt sägs vara på gång under första och andra kvartalet 2010.

  • Åldern syns på fler sätt. Löpet är verkligen bara ett långt löp med omfattande svarta ingresser. Utan märkning om kategori eller inriktning. Det finns faktiskt inte ens inlänkade sidor. Just nu kastar startsideartiklarna bara iväg besökarna (!) till t ex SvD eller NewsMill.
  • Artikelstödet har istället (?) förflyttas till Blogger bloggen Svenskakoksbord.se som uppdateras någon gång i veckan.
  • Att inte ha egna artiklar länkade från startsidan är inte det bästa för att synas väl i Google och andra sökmotorer. Tillsammans med det övriga, ganska undermåliga SEO stödet (inga ”-” spaces och ”.aspx” som filändelse i SiteCore) blir det svårt för KD att bli indexerade på alla partiets värdeord.
  • Har två Twitterflöden som dock med alla ”@” och hashtaggar mest ser röriga ut blandade med de tydliga pressmeddelandena.
  • Interaktiviteten, som borde hänga ihop med de artiklarna, är undermålig den med. Det finns, givetvis Facebook- och nyss nämnda Twittersidor men ingenting riktigt integrerat mer än genom standard widgets. För sociala bokmärken används en standard AddThis.
  • Partiledaren.se är en fotoblogg, även den i Googles gratisverktyg Blogger, där främst Göran fotas av staben.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gartner Quadrants miljardrekommendationer baseras idag på egna användarforumet, har det blivit bättre?

Leave a Comment