Kristdemokraterna.se kastar ut Sitecore för en EPiServer

In Featured, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Kristdemokraterna har efter ett årslångt projekt re-lanserats på en ny EPiServer CMS. Anmärkningsvärt i lanseringen är bytet från gamla plattformen Sitecore till EPiServer. Som förvisso är det vanligaste CMS-valet bland svenska riksdagspartier.

kristdemokraterna

Arbetet har bestått av en förändrad webbstrategi, implementation av ett nytt arbetssätt och den nya tekniska plattformen.

– Kristdemokraterna är ett folkrörelseparti med många aktiva lokalavdelningar som vill nå ut med sitt budskap, samtidigt har partiet ett behov att driva egna frågor på ett rikspolitiskt plan. Att få ihop de två perspektiven till en helhet var den största utmaningen i det här projektet

enligt Petter Schaffer, vd på ansvariga partnern Metamatrix.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Digitaliseringsjätte vinner Lynk & Co, ska storanställa i Sverige

Sajten då? På den blåa startsidan trängs feta, grafiska menyer, ledarecitat, Google Translate-stöd, en header-bar med bl a intranät-länk, ett nyhetslöp med regelbundna artikelbilder, en tweet-lista som ej verkar aktiverad, en halvstylad Facebook social widget, instagram-bilder, blogg-lista samt ett kontaktformulär.

Snyggast är de nära inpå varandra placerade grafiska puffarna för olika sidoverksamheter länsgt ned innan footerns länkodyssé.

Metamatrix hade även ansvaret då Kristdemokraterna låg på en Sitecore-webb, men inför 2013 har de alltså rekommenderat att migrera över till en EPiServer. Det är inget vidare betyg åt Sitecore som plattform då Metamatrix senaste åren varit en av plattformens mest aktiva svenska partners.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Höstens noteringssuccé goda nyheter för EQT och Sitecore, kund och partners visade upp sig i Köpenhamn

Leave a Comment