KTH släpper socialt community i Django och Polopoly CMS

In Java, Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

KTH har släppt sin nya sociala plattform som efter namntävlingen fick det föga utstickande namnet KTH Social, kth.se/social.

Det byggdes i Django, men Polopoly-fantaster som den tekniska skolan är så blev det en rätt integrerad satsning på sitt gamla CMS. De har använt Polopoly under hela 00-talet.

Valtech fortsätter med Django som de tidigare byggt åt sig själva samt åt KK-stiftelsen.

Webbmaster Patric Jansson med Valtech har fått till en trevligt designad historia som lyfter med funktioner som en tjusig, döljbar footer-bar med ”Aktiva användare” inloggning, webbmail och inloggning samt mp4/ogg HTML5-videos i lightbox på startsidan. Taggar och aktiva diskussioner lyfts även fram på startsidan.

Personliga sidor innehåller senaste aktivitet. Dialog är pratbubbleutformad och har utfällningsbara möjligheter för att se längre diskussioner. Rent designad och fungerar mycket bra.

Användarhanteringen verkar vara uppstyrd med KTH:s gamla sign-on lösning. På det hela taget en mycket kompetent release, kul att se då det inte alltid är vad vi förenar med högskole-/universitetswebbprojekt.

Hela KTH har tillgång till communityt för att bidra med åsikter.

Både olika oAuth-möjligheter samt de enklaste, externa kopplingar till sociala nätverk som Facebook och Twitter skiner med sin frånvaro. Även om KTH Social är internt känns det märkligt i ett modernt och omfattande projekt som är åtkomligt utifrån.

Kth.se har även på sin externa webbplats i dagarna uppgraderat till Polopoly v9.12.3. Kanske blir det Atex tian härnäst?

Men är det verkligen meningen att vi alla ska kunna komma åt det ofta inlänkade Polopoly-intranätet intra.kth.se med detaljerad intern information, öppet personsök och allt?

Kommentarer

 1. Hej! Fråga gärna innan du publicerar. Jag och Björn Lilja på Valtech har ofta bra koll på våra projekt. Denna gång var jag med i KTH Social-projektet under ett år.

  KTH Social är byggt från grunden upp i Django, inte Polopoly, där vi själva kunde bygga upp våra datamodeller utan att varaberoende av Polopolys artiklar. Den facetterade sökningen görs med Solr. En annan detalj värd att nämna är att användarna kan skriva matte med hjälp av en egendesignad matte-editor.

  Alla tre sakerna som du nämner, oAuth, Facebook- och Twitter-integration har varit högt på ToDo-listor, och kommer säkert komma i sinom tid.

  Att intra.kth.se är publikt är helt medvetet, och har varit så under flera år, och är trots allt inte alls konstigt på en offentlig myndighet med 1000-tals anställda som KTH.

 2. Hej!

  Tack Emil för klargörandet tidigare.

  Vad gäller Polopoly på KTH så har vi sedan länge använt oss av version 9.12.3 så det är ingen nyhet. Vi ska titta på 10:an nu när den har släppts.

  Ang. att intranätet ligger publikt så är det helt medvetet eftersom det är en ganska liten del som måste vara helt intern. De sidor som man som redaktör inte vill ha publikt synliga kan man skydda via vårt rättighetssystem.

  Vad gäller toolbar:en (döljbar footer som du nämner) så ärr den inte specifik för KTH Social utan ett ”lim” mellan samtliga webblösningar på KTH:
  – Publika webben (www.kth.se)
  – Intranätet (intra.kth.se)
  – KTH social (www.kth.se/social)
  – KTH:s bloggplattform som mär byggd på WordPress (www.kth.se/blogs)
  – m.fl.

  Toolbaren kommer följa med besökaren under hela vistelsen och är man inloggad så finns det genvägar och funktionalitet till en mängd andra viktiga delar.

 3. Pingback: Tweets that mention KTH släpper socialt community i Django och Polopoly CMS | Might Know Something Else -- Topsy.com

Leave a Comment