KTH släpper socialt community i Django och Polopoly CMS

In Java, Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

KTH har släppt sin nya sociala plattform som efter namntävlingen fick det föga utstickande namnet KTH Social, kth.se/social. Det byggdes i Django, men Polopoly-fantaster som den tekniska skolan är så blev det en rätt integrerad satsning på sitt gamla CMS. De har använt Polopoly under hela 00-talet. Valtech fortsätter med Django som de tidigare byggt åt sig själva samt åt KK-stiftelsen. Webbmaster Patric Jansson med Valtech har fått till en trevligt designad historia som lyfter med... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Hej! Fråga gärna innan du publicerar. Jag och Björn Lilja på Valtech har ofta bra koll på våra projekt. Denna gång var jag med i KTH Social-projektet under ett år.

  KTH Social är byggt från grunden upp i Django, inte Polopoly, där vi själva kunde bygga upp våra datamodeller utan att varaberoende av Polopolys artiklar. Den facetterade sökningen görs med Solr. En annan detalj värd att nämna är att användarna kan skriva matte med hjälp av en egendesignad matte-editor.

  Alla tre sakerna som du nämner, oAuth, Facebook- och Twitter-integration har varit högt på ToDo-listor, och kommer säkert komma i sinom tid.

  Att intra.kth.se är publikt är helt medvetet, och har varit så under flera år, och är trots allt inte alls konstigt på en offentlig myndighet med 1000-tals anställda som KTH.

 2. Hej!

  Tack Emil för klargörandet tidigare.

  Vad gäller Polopoly på KTH så har vi sedan länge använt oss av version 9.12.3 så det är ingen nyhet. Vi ska titta på 10:an nu när den har släppts.

  Ang. att intranätet ligger publikt så är det helt medvetet eftersom det är en ganska liten del som måste vara helt intern. De sidor som man som redaktör inte vill ha publikt synliga kan man skydda via vårt rättighetssystem.

  Vad gäller toolbar:en (döljbar footer som du nämner) så ärr den inte specifik för KTH Social utan ett ”lim” mellan samtliga webblösningar på KTH:
  – Publika webben (www.kth.se)
  – Intranätet (intra.kth.se)
  – KTH social (www.kth.se/social)
  – KTH:s bloggplattform som mär byggd på WordPress (www.kth.se/blogs)
  – m.fl.

  Toolbaren kommer följa med besökaren under hela vistelsen och är man inloggad så finns det genvägar och funktionalitet till en mängd andra viktiga delar.

 3. Pingback: Tweets that mention KTH släpper socialt community i Django och Polopoly CMS | Might Know Something Else -- Topsy.com

Leave a Comment