Kundönskemål fick Izettle att rulla ut nytt globalt Marketing Automation och CRM stöd

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Marketing Automation, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Izettle var en av talarna under höstens SIME 2018 Customer Experience som inleddes under onsdagen. Deras Marketing Automation specialist Maria Izzo berättade att de valt att använda Salesforce för sitt nya ”One global CRM” projekt som stegvis har rullats ut i år.

Lösningen ska ha ersatt mindre emailprocesser inom MA och två mindre synkade, tidigare CRM-lösningar som användes i några olika aktiva marknader och länder. Arbetssättets ursprung komfrån hur man först valde att optimera arbetssättet tillsammans med två av de större egna företagskunderna. Izettle ska därefter generaliserat samma processer och sedan tog ett arbete vid där man letade efter vilka flöden som gick att automatisera. För ökad effektivitet och för att modernisera bolagets marknadsarbete.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så fungerar Salesforce och Contentfuls nya stora samarbete

Inom Izettle fanns redan en eller två administratörer och MA-utvecklare internt, men resten av kunskaperna som krävs inom ett större CRM/Marketing automationprojekt var okända för Izettle. Varför de kändes det behövdes en extern partner. Den ska de ha funnit i Deloitte som ansvarat för Discovery faser med mera fram tills lansering.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.