Läsarna hatar nya DT.se på Polopoly CMS

In Java, Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Dalarnas Tidningar, dt.se, har en aning försenat relanserats på en ny Polopoly CMS. En del av den snrat tre år gamla Mittmedia / Mkt Media dealen. Men Resume.se skriver att användarna hatar den re-designade skapelsen på det nya CMS:et.

Skärmdump från dt.se.

”Rörig och plottrig”, ”Vidrig design” och ”Rörigt, uselt val av typsnitt utan seriffer, påfrestande mycket rörlig reklam, nyheterna försvinner bland allt plotter. Riktigt amatörmässigt!” säger dalmasarna.

Ewa Wirén, redaktionschef, ville med CMS-bytet och re-designen modernisera och tänka nytt. Tidigare låg DT.se på en Escenic CMS.

Sajten är centrerad, men med hänsyn till en ”extended right” annonsyta som ger en ”sne sidplacering”. Det är väldigt mycket reklam i samma storlek som olika puffstorlekar, något som kan skapat det röriga intrycket. Kommentarerna ligger till höger och är mycket svåra att hitta.

Kommentarer är inbyggt i Polopoly. Men bloggarna ligger så klart i en WordPress MU installation. Screen9 genom MKT Media används för webb-TV.

Kommentarer

  1. Som dalmas blir jag bedrövad då jag ser den nya designen eftersom jag brukar besöka dt.se nästan dagligen. Roligt att dom försöker göra något nytt men det här blev verkligen inte bra nånstans!

Leave a Comment