Ledning och dumma frågor behövs för att säkerställa att Teams och Office 365 används

In Intranät, Nyheter, Office 365 SharePoint Online, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Amazon Sverige är riktigt nära nu. MKSE Amazon är nyhetssektionen där vi samlar allt om vad det kommer innebära för våra svenska företag.

Läs mer.
Uppsalahem har nyligen gått in i Office 365-plattformen med ett stort fokus på att verkligen börja använda allt inkluderat stöd. Som Teams videosamtal dessa dagar, ett integrerat intranät och nytt stöd för ökad kommunikation samt informationsdelning. Det var viktigt att agera behovsstyrt och tidigt involvera ledningen menar projektledarna. För en ökad trygghetskänsla och säkerställa att Microsoft-produkterna verkligen användes efter införandet. Om de anställda tyckte det krångligt med exempelvis Teams riskerade bostadsbolaget en ond spiral.

”– Det är lätt hänt att it-avdelningen sköter sitt och hamnar vid sidan av övriga företaget, men för oss har det varit viktigt att genom bland annat workshops involvera vd, ledningsgrupp och mellanchefer för att visa att vi kan modernisera hela bolaget med hjälp av it, inte minst vad gäller digitala arbetssätt och att skapa en arbetsplats som personer vill jobba på. Det gäller att få alla att förstå att verksamhetsutveckling är samma sak som digitalisering.”

Säger Åsa Engström, it- och digitaliseringschef på Uppsalahem till Voister. Episerver används för uppsalahem.se sedan 2010 då Knowit först levererade lösningen.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss