Linköpings universitet live på Sitecore efter ”komplext”, flerårigt projekt

In Nyheter, Offentlig sektor, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Nya Linköpings universitet Liu.se har äntligen sett dagens ljus. En ny lösning som återfinns på det, inom universitetskretsar, mycket ovanliga valet Sitecore CMS. Det .NET-baserade, profilerande och anti-best-of-breed anpassade lösningen valdes ut efter en större upphandling under 2014 (!).

Fokus för universitetet ska enligt briefen ”Ny  LiU-­‐webb  2015” varit att skapa en enklare, sökdriven och digital lösning som sätter universitetets besökare främst. Av rektor Helen Dannetun kallas webbplatsen i olika dokument för ett av de viktigaste verktygen för att realisera visionen om att vara ”Sveriges bästa utbildningsuniversitet”.

Arbetet under hösten och vintern kallas i ett socialt inlägg av beställaren Mariethe Larsson, Director of Communications, för att fram till lansering varit ”komplext”.

Nya liu.se är en sökfältsförsedd lösning med fixerad toppmeny, taggar på artikelsidor, Usabilla feedback och visst Azure driftstöd. Projektet föranleddes länge av en beta-satsning som låg på https://beta.liu.se/. Men nya Liu.se missar helt sitt arv av sökresultat på Google. Knappt någon 301-matchning av alla tiotusentals resultat verkar ha gjorts.

Linköpings universitet drogs även tidigare med en monolitisk, utdaterad lösning. Då i javabaserade Polopoly som de hade under 15 år. De var bland de sista att faktiskt uppdatera sin Polopoly 2009.

Leave a Comment