m.SverigesRadio.se och mini.SverigesRadio.se har lanserats

In Android, iPhone, Microsoft .NET, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Update: Sveriges Radios pekskärmssajt har lanserats. En nysatsning för iPhone och Android användare. Alla program, nyheter och sport ska finnas på plats. Dessutom ska all lyssning, inklusive poddradio, varit anpassad för mobila format.

http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/3630/1618020_361_271.jpg

Det är scriptade ”läs mer” utfällningar, liten mobil ”dela” samt möjlighet att läsa och skriva (se och lär, Aftonbladet.se – ”13:e september 2009”) kommentarer och fin formattering på alltihopa. ”Hjärtikonen” för favoriter och en massa radio-länkar finns på plats. Heltäckande och väl genomarbetat. allt bygger content-mässigt på gamla vanliga .NET iSidor, som överlevde den senaste SR.se-uppdateringen också.

Sedan tidigare finns så klart app’ar. Samtidigt har även mini.SverigesRadio.se lanserats, en enklare variant för annat än smartphones.

Lustigt i sammanhanget är att SR, tokiga i sitt nationellt representerade (och SEO), som absolut inte vill känna igen sig som något annat än Sveriges Radio online, valde att marknadsföra satsningen som ”m.” och inte re-directa till utskrivna ”mobil.”. Ett besök på den senare lotsar däremot tillbaka till ”m..

Leave a Comment