Manyone genomför nionde förvärv, 310 anställda på fyra år. Fler danska byråer shoppar billigt i Sverige

In Content Marketing, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Danska design och appbyrån Shape satsade stort på Sverige tidigare i höst då byrån köpte upp svenska Bontouch i en större affär. Detta med kapital och stöd från t ex iO och DEPTs investerare och ägare Waterland. Men det är fler danska design thinking och UX-grupper som just investerat i vårt avlånga land med vår svaga valuta.

0 %
i vinstmarginal gjorde svenska uppköpet innan ägarna blev Manyonepartners istället
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Danska design- och strategikonsulten Manyone vill växa genom uppköp och har nyligen genomfört sitt nionde företagsköp sedan starten 2019. Detta i designstudion Topp X i Malmö och med kontor i Göteborg. Verksamheten startades av avhoppare från omtalade studio TAT i Malmö. Topp X omsatte hela 22,7 Mkr förra året och redovisade en vinst på 9 Mkr. På kundlistan stod Samsung, Amazon, Ikea, Google och Volvo. Manyone är partnerägt med hela 310 anställda listade i tio olika länder. Byrån grundades även den så sent som 2019.

Star | Innovative Technology Consulting Services från Danmark ochDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Manyone köper upp ett fjärde bolag, hybrid martech-aktör. Får Ikea och Volvo Trucks på kundlistan