Micasa valde EPiServer 6 för intranät och externwebb

In Intranät, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Petter Schaffer på Metamatrix tipsar om att de har släppt både nytt intranät och ny publik webbplats åt fastighetsföretaget Micasa Fastigheter i Stockholm AB. Webbplatserna är byggda på EPiServer CMS 6 R2.

Fastighetsbolaget äger och förvaltar Stockholm stads omsorgsfastigheter. Företaget förvaltar ca 130 fastigheter och har ca 80 anställda.

Uppdraget ska börjat med en diskussion kring den upplevda svårigheten att ”hitta rätt” på Micasas intranät.

Intranätets omarbetning hade som fokus att ge medarbetarna ett bättre stöd i arbetet genom ny informationsstruktur, interaktionsdesign och ett uppfräschat formspråk.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska myndigheter skriker efter Matomos Google Analytics-ersättare, konsulterna formerar sig

Micasa

Den publika webbplatsen hade som mål att bli lättöverskådlig samt snabb att ge information. Aktuella projekt, felanmälan och lediga lokaler har lyfts fram på startsidan.

En utmaning för såväl intranät som för den publika webbplatsen var hanteringen av information om de fastigheter företaget förvaltar. Den tidigare lösningen med spegling av fastighetsinformation mellan de båda webbarna hade inte fungerat optimalt och inneburit stora underhållskostnader. Tillsammans med kundens referensgrupp gick Metamatrix igenom den fastighetsrelaterade informationen och modellerade hur den skulle användas för webbarna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kungliga Operan handlar upp ny digitalpartner, datadrivet avgjorde

Micasa jobbade tidigare med Mogul, på samma CMS. Båda bolagen är för övrigt även SiteCore-utvecklare (Mogul med offshoreutvecklare).

Är intranät er grej? Ni glömmer väl inte att MKSE.com har en hel egen sektion för alla releaser, produktval, USP:ar, tips & tricks kring svenska intranätprojekt.

Leave a Comment