Microsoft Web Platform släpper gratis SEO Toolkit

In Microsoft .NET, Nyheter, Office 365 SharePoint Online, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Microsoft och initiativet Web Platform har släppt Search Engine Optimization Toolkit, ett verktyg fritt att ladda ner och kan köras mot valfri webbplats. Det är inte kopplat speciellt till varken IIS eller .NET för den delen.

Fördelar med Microsoft SEO Toolkit ska vara:

Detailed route analysis to see how search engines reach your contentDiscover common problems in site content and structure.
Works on both local and external public facing Websites.Fully customizable with a powerful query engine
Control how search engines access and display Web contentEdit and manage Robot, Sitemap and Site Index files.
Vi har mer på samma ämne:  Matomo-konsulter och SEO-byråer vädrar morgonluft i GA4-switchen

I kommande SharePoint 2010 fokuseras det mycket på att skapa unika META taggar för innehåll, t ex META keywords och META description. Med Sharepoint 2010-högerklickmenyn är det enkelt att märka upp delar av webbplatsen.

Samtidigt har Google sedan i somras respektive i höstas sett till att t ex META description och keywords inte alls påverkar rankningen i sökresultaten. Men i Microsoft Bing kanske?

Tipstack till Jan-Erik Öhman / Cybercom Stockholm.

Kommentarer

  1. Jag har för övrigt testat verkyget på ett par av våra sajter och, förutom att det är lite omständigt att installera, så funkar det väldigt bra att crawla igenom stora sajter efter seo-brister. Dessutom är det bra för att kontrollera brutna länkar. – Jojo, det är också viktigt i seo-sammanhang.

Leave a Comment