Miljardbolaget Lesjöfors handlar upp ny headless B2B och B2C PWA e-handel

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Lybe berättar för MKSE.com att de just har inlett ett nytt e-handelssamarbete tillsammans med Lesjöfors. Lesjöfors är en större svensk tillverkare av fjädrar som omsätter hela 2,5 miljarder SEK.

Lesjöfors väljer därmed mitt i viruskrisen att bygga en helt ny webbshop för att möta ett ökande behov från deras kunder. Det handlar om en Adobe Magento 1 e-handel som primärt ska uppdateras till Magento 2. Den nya lösningen ska ha modern teknik baserat på ett headless tänk för bättre skalbarhet och ”större möjlighet till en kundunik upplevelse”.

“ – Vi har stort förtroende för Lybe som har visat sig mycket kunniga och kompetenta i att förstå våra behov och skapa en lösning som är rätt för oss. Lybes tidigare erfarenhet från att framgångsrikt genomfört liknande projekt borgar för en trygg och effektiv process, samtidigt som det ger bästa möjliga förutsättningar inför framtida utveckling.”

Säger Mårten Glas, VD Lesjöfors Gas & Stock Springs. Arbetet inleddes med strategiska workshops och en förstudie i syfte att definiera och säkerställa projektets målsättning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Snoz prenumerationstjänst bygger PWA på Carismar Commerce