Mitsubishi Motors öppnade e-handel, konverterade 124 fordon första månaden

In Nyheter, Adobe AEM, Adobe Commerce / Magento, CXM, E-handel by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SC Motors Sweden AB det helägda dotterbolag till det japanska handelshuset Sumitomo Corporation, ett av Japans äldsta och största handelshus med 72 000 anställda som verkar i 65 länder. Den svenska verksamhet importerar våra Mitsubishi-fordon. Mitsubishiförsäljaren ville förra hösten starta försäljning och leasing av bilar online, en trend som i väntan på enorma centrala e-handelsprojekt inte sällan iscensatts av svenska ÅF och bilfinansieringspartners de senaste åren. Teslas D2C och direktkonsumenthandel är en anledning till detta.

2020-fokus var även på den yngre demografiska målgrupp med en ny Mitsubishi hybrid-serie. Företaget ville göra det så enkelt och smidigt som möjligt att leasa en bil online med en upplevelsen som motsvarar vad en kund får i butiken.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact adderar tre nya till ledningen, samtliga från svenska Columbus

Vaimo utvecklade en e-handelslösning med möjligheten att lägga bilar i varukorg, välja önskad återförsäljare, signera ditt köp med BankID och köpet ska vara klart och redo att hämtas inom 5 veckor. Allt på Adobe Magento 2. Mitsubishi Privatleasing lanserades i oktober 2019 på Magento Open Source och 124 Mitsubishi-bilar hyrdes under 30 dagar.

Mitsubishimotors.se är däremot samma äldre Expression Engine CMS webb. Mitsubishicars.com (samt omdirigerande Mitsubishimotors.com) kör en WebSphere med Adobe Marketing Cloud stöd.