Mitt i lanserar egen, rätt genomtänkt app

In Android, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Det blev en reklamspäckad historia med väl utvald content när lokaltidningarnas lokaltidning Mitt i lanserar sin första app (iOS/Android). Efter ett totalt debaclé som Blocket.se-alternativ (på EPiServer/Polopoly/numera PHP-sidor) har lokaltidningen tidigare inte ens haft onlinenyheter (dock inlänkade gratis PDF:er).

http://a5.mzstatic.com/us/r30/Purple/f2/a7/c3/mzl.pzkmirbt.320x480-75.jpg

Så app-lanseringen placerar tidningens nyheter online för första gången på flera sätt.

Det är ett nyanställt/omplacerat sexmannagäng som skapar och väljer ut nyheter från de 31 titlarna inom kategorierna ”Senaste”, ”Nyheter” och ”Kändis”. Det finns även sektioner för krog, sport och bostad. Bra kategorivalmed tanke på målgruppen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Knightec Daresay fusionen fortsätter, vinner nya kundkonton

Nyheterna känns dessutom mer omsorgsfull skrivna än kvällspressens (främst Aftonbladet.se) för stunden pinsamt kortfattade, statiska och stavfelsspäckade onlineblurbs.

Det finns flera typsnittstorlekar, Tipsa redaktionen (aningen kasst desigad), Mest lästa och Trafik-info. Men vart är dela-funktionaliteten? Många nyheter skriker att de vill spridas till lokala kontakter. Tjänstefel idag att inte tjäna trafik och annonsvisningar på detta.

Ett bra sätt att sätta nya gratiskonkurrenten DN Stockholm på plats och visa att även Mitt i kan digitalt.

Kommentarer

  1. Tycker likt dig att appen är väl genomförd och den har ett snyggt sätt att förmedla nyheter.  Måste dock konstantera att den inte är klar i mina ögon. Vart är inställningen för den lokala delen? Få nyheter från där man bor? Dela funktionen (som du tog upp). Men helt rätt av dem att satsa på en app. BRA JOBBAT MITT I! 

Leave a Comment