MKSE.com testar TV4 Play iPhone app

In iPhone, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

MKSE.com har betatestat TV4 Play iPhone app. En helgjuten produktion som liksom Facebook och Twitter (genom Facebook App 3.0 samt Tweetie och Echofon) ger en känsla av att det var detta TV4 Play och de andra kanalernas Play-produktioner verkligen var till för.

Blir inte förvånad om antalet spenderade minuter framför TV4 Play iPhone snart kommer överträffa tv4play.se’s siffror, W-LAN förutsättningen till trots. Förutsatt att denna produktion passerar Apples nålsöga, så klart.

tv4play_iphone

Den reklamförsedda (McDonalds locator app’en har köpt en spot som även täcker hela bakgrunden) app’en listar TV-program med samma mörka formgivning som på tv4play.se. Programmen kommer 20 och 20 i kronologisk ordning och totalt finns 100 klipp. Det finns en kategorilistning (Auktualitet, Hem & Fritid, Nyheter, Nöje & Humor, Sport) samt ”Avsnitt” som ger hela program.

Ett klick laddar in det Quicktime-formaterade programmet i iPhone mediaspelaren. Stängs app’en ned minns den vilket program du hade igång.

Användaren kan spara ned sina favoriter och söka efter program. Sökningen baseras på samma begränsningar som vanliga Tv4 Play.

Skillnader mellan SVT:s iPhone app och denna app från TV4? SVT satsar på en grafisk fingerscroll av skärmdumpar från program, de har valet mest visade och säger sig ha en förcachad, snabbare uppspelning av TV-programmen. Men SVT app’en minns inte vilket SVT-program som var igång senast.

Och till skillnad från SVT Play verkar inte några alternativ för andra mobiltelefoner finnas hos TV4 Play. Varken m.tv4play.se, mobil.tv4play.se eller ett mobilt besök på tv4play.se leder någonstans.

Kommentarer

Leave a Comment