Modefokuserade e-handelsalternativet Centra Headless lockade Frank Dandy

In Centra, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Frank Dandy berättar i november att de uppdaterat sin svenska Young / Skilled e-handel till nya, mer lifestyle- och modefokuserade e-handelsplattformen Centra. Samma tillverkare, men nytt namn. Och numera även så klart anpassad för headless. Som de flesta andra svenska mindre e-handelsplattformar. Och större för den delen.

0Mkr
omsätter bolaget varje år

Young / Skilled har i samband med omskrivningen av kod även paketerat om sin Polen-utvecklade plattform och döpt den till Centra. Den nyas e-handelsplattform som även vara ännu mer anpassad för att sälja just mode- och livsstilsprodukter.

Men lifestyle/mode retail är en utsatt e-handelsnisch att ge sig in på. Det är talande att Centra får använda sig av fem år gamla (!) kundcitat som det från WESCs Therese Lögdahl. Hon ska sedan länge lämnat digital retail-branschen. En jämförelse är t ex B2B e-handel för medelstora företag, där 2/3 av branschen fortfarande ska söka efter lösning.

Young / Skilled Centra med delägarna Piotr Zaleski, Frans Rosen och Martin Jensen har fått se några kunder lämna senaste året, men följande kundkonton ska följt med över till Centra headless, berättar bolaget:

WESC, Triwa, Nudie Jeans, Odd Molly, Emeco, Sandqvist, Aiaiai och Our Legacy.