Moderaterna överger Drupal för WordPress, mobilanpassar år efter Sossarna

In Drupal, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Moderaterna är den senaste större aktören att på kort tid lägga om sin open source CMS strategi från ett plattformsval till ett annat. Nu väljs Drupal, som så sent som för 1,5 år sedan installerades som en framtida plattform, bort för alternativet WordPress.

eu.moderat.se

Första sajten ut från Nya Moderaterna är nya responsiva storsatningen eu.moderat.se. Sajten partiet tagit fram inför Europavalet. Den nya WordPress’en har programmerats av Triggerfish (som även håller CMS:et som sin föredragna plattform) och ska innehålla ”starka kopplingar till sociala medier rakt igenom” enligt byråns beskrivande information till MKSE.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Holistic kosttillskott tröttnade, byter ut allt till Centra e-handel, Business Central och Wordpress

Moderaterna hoppas flytta fram sina positioner inför EU-valet med den nya valsajten. M´s valmanifest lyfts fram och besökaren ha ska möjlighet att skapa sitt egna manifest och kunna dela ut detta. Det finns även en stor språksektion, lättlästsektion, fixerad toppmeny och en del annat.

Ännu större nyhet är att Moderat.se äntligen mobilanpassats och fått en responsiv skrud. Dessutom anammas äntligen det kampanjsplash-tänk som Socialdemokraterna jobbat med en längre tid. Sajten ligger fortfarande kvar på en Drupal 7 och designelementen från 2012 lever i stor del kvar. Inga fel i förändringarna från partiet, men oj vad inaktiva Moderaterna varit under perioden 2013-2014 samtidigt partikollegorna ”vässat de digitala knivarna”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Praktiska gymnasiet live på WordPress av AcadeMedia Inhouse

MKSE.com var på de ansvariga för några månader sedan och påpekade uppenbara fel, ett valår(!). Moderaterna har en skrämmande historik sett till intern test och extern lansering av trasiga produktioner.

Den i flera avseenden misslyckade gamla satsningen stod Wunderkraut för.

Kommentarer

  1. Hej Martin

    Moderaterna överger inte alls Drupal, utan Drupal finns kvar på moderat.se. eu.moderat.se, är en kampanjsite, och denna gång gjord med WordPress.

    Ha en trevlig helg.

  2. Hej igen Martin

    Din rubrik säger att vi överger Drupal, det gör vi inte.

    Allt gott.

  3. Drupal borta. Nya val.moderat.se på WordPress även den!

Leave a Comment