Moderna måste erbjuda upplevelser i ”Netflix-klass”, strategin bakom headless-projekten

In Contentful, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det enorma läkemedelsföretaget Moderna är en större Contentful-användare och även en huvudtalare under förra månadens Contentful Fast Forward San Francisco som ägde rum under december i samma stad. Från partnern Apply Digital kom Alison Hawkyard, chef för affärsutveckling som bjudits in av Contentful CEO Steve Sloan och co. Hon uttryckte att:

”- Kunder är inte längre OK med att deras vårdgivare inte erbjuder samma fantastiska upplevelser som streamingleverantörer [som Netflix]. Vi har blivit väldigt, väldigt vana vid att ha digitala upplevelser integrerade i våra liv som ska vara extremt lätta att använda.”

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.
Läkemedelsmagnaten ska Moderna avsiktligt velat jobba med just Apply Digital inom implementering och design på grund av lösningspartnerns meritlista med underhållningsmärken. Det föredrogs framför t ex annan läkemedelsbolagserfarenhet som andra partners stod för. Det finns t ex på internationell nivå bolag som helt pharmaceutical-fokuserade Accenture Boomerang (numera enbart ”Song”) att välja på.

Hon får medhåll av Brian Browning, Vice President of Technology på Kin + Carta som pratade om vikten att se den individuella kunden på samma sätt som just t ex en streamingleverantör.

” – Vi förväntar oss personliga upplevelser. Vi förväntar oss att varumärken förstår sammanhanget för kundresan en individ är på. Kanske är de där för att utbilda sig själva om något, men kanske är de där för att faktiskt genomföra en transaktion. Oavsett så borde du veta vilka de är och vad de försöker göra.”

I övrigt så ska det under eventet återkommande ha talats om att leverans med lätt hastighet och måttlig personalisering var i fokus för headlessprojekt 2023, med fokus i attrahera, konvertera och behålla kunder med prestanda etc.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely spöar Salesforce och Oracle som DX-svit, färre väljer betala

Moderna, Inc., tidigare Moderna Theurapeutics, är ett amerikanskt läkemedels- och bioteknikföretag baserat i Cambridge i Massachusetts som omsätter 18 471 miljarder dollar.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss