Eye-tracking, Neuromarketing, Neuroscience, UX Content Marketing, CXM, Nyheter, Online Marketing

Neuromarketing och Neuroscience nästa stora UX-verktyg efter Eye-Tracking

In Content Marketing, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Roll over ögonrörelse-igenkänning, det finns en ny omedveten mänsklig uppfattningsförmåga att analysera och skapa digitala rekommendationer kring.

PostNord, som numera gärna vill stå för olika typer av data och uppgifter inom e-handel och digitala trender, har i höst genomfört en första studie kring neuroscience och vad vi kan lära från den nya nervstudietekniken. De samarbetar med Ipsos och Neurons Inc.

Undersökningen sköts med en typ av “hjärnskanners” som sätts på bakhuvudet och som kan mäta hjärnvågor och hur våra hjärnor reagerar på olika input.

Alla resultat för branschen som tas fram går under det nya begreppet “neuromarketing”. ICAs nya reklamfilmer testades med metoden. En av de mer konkreta upptäckterna kring den nya reklamen var enligt Katarina Wigzell, analytiker ICA att:

“– Det var spännande att se hur till exempel ordningsföljd för print och digitalt kan spela roll för hur enheterna tas emot av läsaren.”

Man upptäckte i hjärnvågorna att ICAs varumärke och logotype togs bättre emot digitalt om det först introducerats “mjukt” fysiskt i t ex DR eller tryckt form.

år
Det har forskats om Neuroscience i snart 70 år

Ett annat av studiens fynd var att reklam på datorn eller i mobilen upplevs som mer stressande mer än fysisk reklam.

Vi har mer på samma ämne:  Nytt sätt att mäta vinst och kostnad inom UX och kundupplevelsebearbetning

Framöver tror man att Neuroscience undersökningar inom digitala projekt främst kommer genomföras tillsammans med Eye-tracking för att verifiera resultat och kombinera data.

Så tacklar företagen Digital Transformation

Vill du också få stenkoll på området? Detta är en omfattande nyhetslista över allt som hänt inom Digital Transformation. Missa inte vilka val era konkurrenter gör.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.