Nilson skor på hybris e-handel av Sapient Nitro, vann över EPiServer

In Adobe AEM, Check out/Kassasystem, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

hybris Sverigesatsning med Christer Alkesten i täten börjar ge frukt. Företaget ska slagit ut bl a EPiServer Commerce i upphandlingen av e-handeln för skoföretaget Nilson Group.
https://connect.ne.cision.com/logos/NilsonGroup.gif
De ska skapa en ny e-handelsplattform som omfattar e-butikerna inom Nilson Group. De är Din Sko, Nilson Shoes, Skopunkten och Ecco. Första marknader är Sverige och Norge. Efter det kommer Danmark och Finland. Gruppen omsätter 2,5 miljarder SEK. Mer än var fjärde sko som säljs i Sverige kommer från NilsonGroup.

– Vi valde hybris för deras multikanalstänk och för att vi får möjlighet att integrera moduler för exempelvis kundtjänst, orderhantering och produktinformation i en och samma plattform.

Säger Anders Henricson, ansvarig för drift av e-handel och kundklubb på Nilson Group.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  XXL genomför flera nya e-handelsprojekt

Införandet av den nya e-handelsplattformen ska inletts tillsammans med implementations­partnern Sapient Nitro (som även vann HM på samma plattform och Adobe CQ5 CMS). Sapient Nitro fick nyligen förstärkning i Cybercoms tidigare chef Björn Elmberg.

Både Nilsonshoes.com (med e-handel öppnad så sent som i mars 2010) och den enkla Nilsongroup.com har tidigare legat på .NET lösningar.

Leave a Comment