Nokian anlitar Futurice för ny IoT-baserad, självscannande däcklösning

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nokian däck har hittat sitt första insteg i att lära sig mer om en IoT framtid för egna produkterna. Egna servicecentret Snapskan, där hjuls livslängd och kondition kontrolleras, har försetts med självservice och IoT-egenskaper. Allt med koncept och design framtagen av lokala service design-ledaren Futurice.

Nokian Snapskan har numera en automatisk IoT-tjänster som Nokian hoppas löpande ska öka säkerheten på vägarna. Först ut var en testsajt som drev in data och förbättrades under 18 månader, nu i mitten av maj släpps ytterligare fem Nokian Snapskan enheter med IoT-kopplingar för att löpande förmedla data om bildäcken.

Vi har mer på samma ämne:  ARC handlar upp designbyrå, når 700 Mkr i omsättning

Tillsammans med servicebolaget Vianor har ytterligare några servicecentra försetts med samma licensierade teknik, fast då i en handhållen version för teknikerna på plats. Totalt finns nu 24 olika Snapskan centra.

Det finns även en sajt som driver in registreringsnummer och telefonnummer (före epost) till de bilägare med däck känner att de bör kontrolleras. Futurice har valt en Siteimprove CMS för att bygga upp den digitala närvaron.