Norska EDB Totalpartner bakom Sitecore E-Commerce Platform

In Check out/Kassasystem, Microsoft .NET, Nyheter, Online Marketing, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Update: Så snabba eller e-handelssavy CMS-utvecklare hade de inte på danska Sitecore. Det visade sig att ”helt egna” e-handelsprodukten Sitecore E-Commerce Platform var en köpt lösning från IT-konsultbolaget EDB Totalpartner.

Sitecore eCommerce Module såldes för ett okänt belopp till Sitecore under 2009 och produkten utvecklades fram tills dess i sin helhet av EDB Totalpartner i Norge.

Mer finns att läsa på domänen SitecoreEcommerce.com där EDB Totalpartner fortfarande säljer Sitecore E-Commerce Platform-projekt.

Norska Bibelselskapet, Bluegarden och Snøgg är några EDB Totalpartner-kunder från när produkten förvaltades i EDB Totalpartners regi.

Nu väcks frågan om hur pass Sitecore-coreutvecklad t ex Online Marketing Suite är? Sitecore genom Winterman försäkrar MKSE.com att den är inhouse-utvecklad på Sitecore core.

Tipstack till EPiServer.

Kommentarer

 1. Hej Martin,

  Det är korrekt att Sitecore har köpt koden från norska EDB Totalpartner. EDB Totalpartners e-shop var byggd direkt på Sitecore (i samarbete med oss). Lösningen är därmed inte en 3:e parts produkt med egen datamodell och API, utan är baserad 100% på Sitecore’s arkitektur och datastruktur.

  Sitecore köpte källkoden från EDB Totalpartner i början av 2009 och vi har därefter finjusterat och anpassat funktionalitet / API så de följer Sitecores höga kvalitetskrav. Med det har Sitecore uppnått två delar: En lösning där datamodellen, API mm är 100% baserat på Sitecores kod och grundtänk samt en lösning där vi inte hamnade med de barnsjukdomar som ofta följer med nya produkter.

  Och som svar på Sitecore Online Marketing Suite, OMS, så är den 100% egenutvecklad kod.

  Med vänlig hälsning

  Magnus Winterman

  Sitecore Sverige AB

 2. Pingback: Tweets that mention Norska EDB Totalpartner bakom Sitecore E-Commerce Platform | Might Know Something Else -- Topsy.com

 3. EDB Totalpartner och EDB är två helt olika företag?

  VH
  C-G Hanson

 4. EDB Totalpartner och EDB är två helt olika företag?

  VH
  C-G Hanson

 5. EDB er en vanlig (om enn gammel) forkortelse i Norge for Elektronisk DataBehandling. Så det er svært mange selskap som har EDB i navnet. Jeg vet ikke om denne forkortelsen brukes i Sverige.

 6. EDB er en vanlig (om enn gammel) forkortelse i Norge for Elektronisk DataBehandling. Så det er svært mange selskap som har EDB i navnet. Jeg vet ikke om denne forkortelsen brukes i Sverige.

 7. EDB er en vanlig (om enn gammel) forkortelse i Norge for Elektronisk DataBehandling. Så det er svært mange selskap som har EDB i navnet. Jeg vet ikke om denne forkortelsen brukes i Sverige.

 8. Ungefär ADB på svenska….men ingen använder det längre.

Leave a Comment