Nova Consulting köper Pineberry, skapar strategisk digital byrågrupp

In E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Mitt under midsommarafton presenterades norska Nova Consulting och Epinovas första svenska bolagsförvärv iscensatt av nya ansvarige Michael Jäderlind. Det är klassiska SEM- och sociala mediabyrån Pineberry som man tar över 66 procent av. För att ingå i egna bolagsportföljen och skapa synergier och mer omfattande affärer tillsammans framöver. Därmed går gruppen upp i över 100 Mkr omsättning i Sverige, en milstolpe man sökt efter.

Tillsammans med Pineberry vill Nova Consulting skapa en ledande miljö för digitalisering, e-handel och utveckling av framtidens varumärken. De vill bli ett alternativ för kunder som behöver en strategisk partner som kan [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]skapa och utveckla framtidens digitala tjänster och kommunikationslösningar.

” – Vi påskyndar expansionen i Sverige genom att köpa och integrera en av Sveriges bästa byråer med stor expertis inom SEO, SEM och sociala medier. Pineberry kommer att vara en viktig del av NOVA och det digitala ekosystem som vi bygger. Detta och de kommande investeringarna som kommer att äga rum i Sverige är en viktig del av den tillväxtstrategi som lades i samband med att Explore Equity gick med i ägarbilden förra sommaren.”

Säger VD och grundare Geir Allan Hove. Pineberry AB omsätter 54,1 Mkr med en vinst om 8,6 Mkr 2020. Konsultföretaget NOVA Consulting Group bestod tidigare av de sju specialistbolagen Epinova AS och AB, Novanet AS, Northern Beat AS, PointTaken AS, Novacare AS och NovaView AS.

Vi har mer på samma ämne:  Epinova lockar över säljchef från Valtech med 15 års Episerver-erfarenhet
[/ppp_patron_only]