Nu kommer Strängnäs kommuns SharePoint 2013 lansering

In Intranät, Offentlig sektor, Office 365 SharePoint Online by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Strängnäs kommun är på gång med ett nytt, personaliserat SharePoint 2013-intranät för alla medborgare. Det berättade de under Smarta Intranät konferensen i Stockholm den 15:e oktober.

Strängnäs är nöjda med att nyligen fått titeln ”superkommun” och har under året satsat på att förbättra den interna kommunikationen tillsammans med Bool. Lanseringen väntas senare i oktober.

http://a2.mndcdn.com/image/upload/t_small_padded_square/yfx4cdqvqjkmdtoupcz1a.jpg

Det var dags att byta ut det gamla, mindre omtyckta SharePoint 2007-lösningen där de som skrikit högst är de som fått plats på startsidan. Det saknades även målgruppsingångar och för mycket data var inaktuell och kryptisk.

Det nya intranätet skulle vara personligt, relevant, utgå från medarbetares behov och skulle skapa samsyn. Det skulle även öka förståelsen för varför intranätet behövs. Det arbetet skedde tillsammans med ett generellt lean-projekt över hela kommunen.

En viktig del med SharePoint 2013 var en förbättrad sökmotor så att den faktiskt började fungera som navigationskanal igen. Thomas Olsson är projektledare på Strängnäs kommun.

Men projektet har dragit ut på tiden. Det är snart ett år sedan projektet först presenterades och då angavs det första kvartalet 2013 som lanseringsdatum.

Leave a Comment