Nya alternativ till människodirigerade AI chatbottar på svenska marknaden

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det öppnas kontinuerligt upp fler alternativ för att bygga sin egen Facebook Messenger chattbot i t ex Chatfuel. Nu har även några av de större aktörerna inom kundkontakt och deras produkter adderat AI stöd och möjligheten för kunder att bygga upp egna chattflöden och lära upp egna botar. Och inte uteslutande på Facebook Messenger heller. Vilket först gällde 2017 när tekniken slog igenom.

Det finns fler alternativ till chattbotar i t ex stora Intercoms lösning. Det amerikanska företaget lovar att användare ska kunna bygga sin egen bot på bara minuter. Ett erbjudande flera svenska företag hakat på sedan dess när de tar fram sin e-handel. Intercom har 30 000 kunder, fem kontor världen över och har tagit in närmare 2,5 mdr i riskkapital.

Några år senare grundades finska GetJenny som vill automatisera olika typer av konversationer med hjälp av de egna chatbottarna. De har tagit in mer blygsamma 20 Mkr i riskkapital, men har samtidigt ett boterbjudande anpassat för den nordiska marknaden.

Tidigare callcenter-lösningar som svenska Vergic i Malmö (som adderat AI till sina produktbeskrivningar) erbjuder chattstöd sedan något år tillbaka.  Giosg kallar sig för det enda chattalternativet som erbjuder en AI-försedd målsökning. Detta genom att kombinera olika data inom ett företags CRM och därefter välja och erbjuda hur en konversation ska tas vidare till olika nivåer (försäljning, information eller support) eller delmoment (som att kopplas till en mänsklig handläggare).

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss