Nya rön kring vad svenska techtalanger söker i sin framtida IT-arbetsgivare

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nexer Group använder sina båda högprofilerade, och mer akademiska, bolagsförvärv då Hipe Agency i ett utskick berättar att Kairos Future i april har undersökt vad svenska techtalanger verkligen söker i sin framtida arbetsgivare.

0 %
tycker kreativitet, driv, ledarskap och det sociala är viktigast

 

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Det ska handla om fortsatt mer mjuka egenskaper hos företagen, lön och förmåner fortsätter utmanas av andra faktorer. Hela 73 % av techtalangerna lyfter fram förmågor som kreativitet, driv, ledarskap och sociala kompetenser som de främsta framtidskompetenserna.

Nästan hälften (47 %) av techtalangerna i åldern 20-35 år anser att kontinuerlig kompetensutveckling är en av de 10 viktigaste aspekterna i arbetslivet, jämfört med 23 % av övriga högskoleutbildade i samma ålder. Samt 54 % av techtalangerna uppger att de planerar att byta jobb inom det närmaste året. Endast 10 % av techtalangerna önskar att tillväxt och lönsamhet är företagens främsta utvecklingsfokus, medan 50 % önskar att medarbetarnas välmående och kompetensutveckling är i främsta fokus för utvecklingen.

” – Ett bolags utveckling, innovation och tillväxt är beroende av att lyckas attrahera och behålla framtidens spetskompetens. Att vara lyhörd inför techtalangers behov och vad de ser som eftertraktat på en arbetsplats är därför avgörande för att företag ska vara konkurrenskraftiga. Den nya generationen är medveten, värderingsstyrd och har en tydlig uppmaning till framtidens arbetsgivare: främja kompetensutveckling och erbjud ett hållbart arbetsliv.”

Säger Pernilla Johansson, VD på Nexer Tech Talent.

Nexer köpte upp både Kairos Future och Mello-kändisen Viktor Frisks PR-byrå Viktor Frisks PR-byrå Hipe i två omtalade högkonjunktursförvärv i mitten samt slutet av tillväxtåret 2021.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SCA ser över internkommunikationen, handfull ersätter 200 "småredaktörer"