Offshore-projekt hamnar i Sverige, webbutveckling billig som i låglöneländer

In Nyheter, Offshore development by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Utan att vi egentligen reflekterat över det har svensk webbutvecklingskompetens anslutit till vad som vanligtvis kallas låglönekonsultation. I Eurons, och inte minst kronans, fall de senaste två åren har svensk IT-kompetens i runda slängar tappat 50% av sitt värde. En siffra inte långt ifrån den klassiska skillnaden mellan låglönekonsulting och vanlig konsulting (under offshore's tidigaste dagar fick man 2 timmar i Indien per svensk timme). Tittar vi längre tillbaks har prisfallet pågått sedan hela fem år tillbaka.Senior, kvalificerad, ceritiferad och högskoleubildad webb- och IT-kompetens inom...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. @radareco “Prisutvecklingen på konsultmarknaden har varit dramatisk och fortsätter den nedåtgående trenden inom i stort sett samtliga kompetensområden. Uppblandade leveranser med offshore innehåll och prispress är de primära orsakerna. Resultatet blir en volymtillväxt i antal timmar på cirka 9 % med en priserosion motsvarande ca 7% per levererad konsulttimma”, säger Hans Werner, VD för Radar Ecosystem.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.